چکه کردن سقف اصلا خوشایند نیست و باید هرطور شده آن را در اولین فرصت از بین برد. امروز در کنار کارشناسان شرکت گام گستر، دلایل و راهکارهای چکه سقف را به شما آموزش می دهیم. اگر متوجه شدید که دلیل چکه کردن سقف منزل یا محل کار شما خرابی یا آسیب دیدگی ایزوگام است، کافی است با نمایندگی ایزوگام در شرکت گام گستر تماس بگیرید. همکاران ما تمام اقدامات لازم برای تعمیر و بهسازی ایزوگام را انجام می دهند و در صورت نیاز، اقدام نصب ایزوگام جدید می کنند. اما با چه کردن سقف چه کنیم؟ با ما همراه باشید.
چکه کردن سقف چه علائمی دارد؟
بیشتر در خانه های یک طبقه و یا واحدهای منتهی به پشت بام است که سقف چکه میکند. این اتفاق زمانی می افتد که عایق رطوبتی نصب شده در پشت بام آسیب ببیند و آب از شکاف آن وارد خانه گردد. اگر عایق بندی سرویس بهداشتی، آشپزخانه یا حمام واحدهای بالاتر آسیب ببیند هم ممکن است واحدهای پایین تر با چکه کردن سقف مواجه شوند. اما نشانه چکه سقف چیست؟ اگر حجم آب زیاد باشد، قطرات از سقف پایین می آیند و می توان به راحتی آنها را دید.
حتی گاهی صدای چکه به وضوح شنیده می شود. اما گاهی این چنین نیست و نمی توان از نشت آب به داخل خانه اطلاع پیدا کرد. در این صورت سقف تغییر رنگ داده و قسمتی که نشتی دارد، زرد رنگ می شود. ممکن است چکه کردن سقف، با سیاه شدن بخشی از سقف به دلیل رشد قارچ و کپک زدن آن مشخص شود.
چطور چکه کردن سقف را برطرف کنیم؟
برای برطرف کردن چکه سقف باید دید میزان نشت آب چقدر است و البته نوع سقف چگونه است. در مجموع رفع چکه کردن سقف های معمولی و شیروانی به صورت زیر انجام می شود:
رفع چکه سقف معمولی
چکه کردن سقف معمولی ناشی از وجود درز و شکاف در ایزوگام یا پارگی لایه هاست. برای از بین بردن نشتی در این شرایط باید اول محل دقیق نشتی را شناسایی کرد. این کار نیاز به مهارت و تخصص دارد و بهتر است برای هرچه بهتر انجام شدن آن از کارشناسان ما در شرکت گام گستر کمک بگیرید. همچنین باید مراقب سیستم برقی کشی ساختمان بود؛
گاهی آب از جایی دیگر نفوذ کرده و خطر ورود به سیم کشی برق را به همراه دارد. پس از پیدا کردن محل دقیق نشتی، نوبت به ترمیم یا تعویض عایق رطوبتی می رسد. پیش از آن باید برق ساختمان قطع شود تا ایمنی ساختمان و ساکنین به طور کامل رعایت گردد. کارشناسان نمایندگی ایزوگام در شرکت گام گستر، عایق را در پشت بام ترمیم یا تعویض کرده و سپس به ترمیم سقف از داخل می پردازند.
حتما بخوانید: برای ترمیم و نصب ایزوگام در پونک با ما تماس بگیرید.
رفع چکه سقف های شیروانی
رفع چکه کردن سقف در سقف های شیروانی، به شکل متفاوت انجام می شود. سقفهای شیروانی از سفال یا ورقهای فلزی شبیه سفال ساخته شدهاند و لایه عایق رطوبت در زیر این بخش ها تعبیه شده است. حتی گاهی روی دیوار، یک لایه گچ نیز وجود دارد.
چکه از سقفهای شیروانی به دلیل همپوشانی کم سفالها و یا خرابی و شکستگی آنها در اثر ضربه یا کهنگی است. ترمیم سفال، مهم ترین اقدام برای رفع مشکل چکه کردن سقف شیروانی است. اگر عایق های رطوبتی و گچ کاری نیز دچار خسارت و خرابی شده باشند، این بخش ها هم باید تعویض شوند.
رفع چکه سقف ناشی از نشتی لوله های آب و فاضلاب در طبقات بالایی
گاهی چکه کردن سقف، مربوط به نشتی لوله های آب در طبقات بالایی است. در این صورت باید اول منشأ نشتی را پیدا کرده و آن را برطرف کنید. حتی گاهی ممکن است نیاز به تعویض سیستم لوله کشی آب و فاضلاب طبقه بالایی باشد. گاهی هم مسئله چندان جدی نبوده و با بستن شیر آب برطرف می شود.
با این حال بهتر است از یک کارشناس لوله کشی برای پیدا کردن محل نشتی و ترمیم سیستم لوله کشی کمک بگیرید. تیم نصب ایزوگام در شرکت گام گستر نیز در خدمت شما هستند تا در صورت نیاز، کف سرویس ها را ایزولاسیون کرده و بدین ترتیب از تکرار مشکل چکه کردن سقف بر اثر نشتی یا شکستگی لوله های آب و فاضلاب پیشگیری نمایند.